Turşunun Bozulmaması İçin Ne Yapmalı

Sıcak günlerin geride kaldığı şu günlerde yavaş yavaş turşu kurmanın zamanı gelmiş bulunmaktadır. Malum ev turşusu çok lezzetli olduğundan hemen hemen birçok ev hanımı kendi turşularını kendisi yapmaktadır.

Turşu yapımında iyi sonuç almak için şu  kurallara uymak lazımdır:

Her şeyden önce turşu yapacağınız sebzelerin taze olması gerekir.

Turşu malzemelerini iyice yıkayıp zirai ilaçlardan arınmasını sağlamalısınız. Turşu kurarken kaya tuzu kullanmalısınız.

Turşunun bozulmaması için hazırladığınız turşuyu serin yerde muhafaza etmelisiniz.

Suyunu musluk suyundan koyup, yumurta ayarı ile tuzunu ayarlayıp; örneğin 5 litrelik küplerde hazırlanan turşu içine bir tatlı kaşığı limon tuzu, bir avuç nohut koyarak turşunun daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Sosyal Ağlarda Paylaş

Turşunun Bozulmaması İçin Ne Yapmalı” üzerine bir yorum

  1. turşunun suyu azaldı diye üzerine tuzlu su yapıp döktüm turşunun yüzü barlandı barını önlemek için ne yapmalıyım. soruma cevap verin lütfen!

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir