Portakal Reçeli Nasıl Yapılır: Portakal Reçeli Yapma

Özellikle kış aylarının sabah kahvaltılarından olmazsa olmazlarından biri de reçellerdir. Birçok meyvenin reçeli ev hanımlarımız tarafından yapılmaktadır.

Bu yazımızda biz de sizlere portakal reçelinin nasıl yapıldığını anlatmaya çalışacağız.

Portakal Reçeli Tarifi:

Gerekli Malzemeler:

2 Kg portakal,

2 kg şeker,

1 adet limon,

Portakal reçelinin yapılışı nasıldır?

2 kilogram portakalın kabuklarını soyunuz. Soyduğunuz kabukları küp şeklinde doğrayın. Daha sonra bir tencereye su ekleyin. Tencerenin içine portakal kabuklarını ekledikten sonra küp şeklinde doğradığınız portakal kabuklarını 5 dakika boyunca kaynatınız. Kaynama işlemi bittikten sonra, oluşan acı suyu dökünüz. Aynı işlemi tekrar yapınız oluşan acı suyu tekrar dökünüz.

Daha sonra kabuklarını soyduğunuz portakalları da küp gibi kesin. Parçalayıcıya koyarak portakalın püresini çıkarınız. Daha sonra portakal püresi ve 2 kg şekeri tencereye koyunuz. Kaynamaya başlamadan önce portakal püresi ve 2 kg şekerin üstüne limon suyunu dökünüz. 10 dakika bu üç karışım kaynadıktan sonra soğumaya bırakın portakal reçeliniz hazır.

Afiyet Olsun..

Sosyal Ağlarda Paylaş

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir