Ev Turşusu Yapımı: Evde Turşu Nasıl Yapılır

Özellikle eylül ve ekim aylarından yapılan turşular oldukça lezzetlidir. Turşunun mükemmel bir şekilde olmasını istiyorsanız bazı kurallara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Turşu yapmaya başlamadan önce uymanız gereken kurallar şunlardır:

Turşu yapacağınız kabın özellikle cam olmasına dikkat etmelisiniz.

Turşu yapacağınız tuzun kaya tuzu olması önemlidir.

Turşu basıldıktan sonra güneş görmeyen yerde salamura olması gerekir.

Peki evde nasıl turşu yapılır: Evde Turşu yapımı

5 litrelik kavanoza taze ve yıkanmış turşu malzemelerini doğrayıp sıkıcı cam kavanozun içine yerleştiriniz.  1 fincan nohut ve 2 adet doğranmış sarımsaklar turşu malzemelerinin üstüne ilave edilir. Daha sonra 1 avuç tuz, yarım yemek kaşığı limon tuzu, 1 litre su ve 2 su bardağı sirke birlikte karıştırılır ve tuz ve limon tuzunun iyice eridiğinden emin olduktan sonra turşu malzemelerin üzerine ilave edilir.

Son olarak kavonozu sıkıca kapatıp, güneş görmeyen, serin bir ortamda 10-15 gün bekletilmelidir.

15 gün sonra turşunuzu sofranızda afiyetle tüketebilirsiniz.

Son Aramalar

evde turşu yapımı,ev turşusu nasil yapilir,evde turşu nasıl yapılır,ev turşusu,ev tursusu yapimi

Ev Turşusu Yapımı: Evde Turşu Nasıl Yapılır yazısına ait etiketler : , , , ,
Ev Turşusu Yapımı: Evde Turşu Nasıl Yapılır Bu yazıyla ilgili görüşleriniz için buradan iletişime geçiniz.

Yorum Yaz!

Lütfen aşağıdaki bilgileri eksiksiz doldurarak yorum gönderin...

Bu etiketleri kullanabilirsiniz:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>